Ieri am pregătit salată orientală. Am fiert cartofii, am curăţat şi tăiat ceapa, am adăugat măsline, gogoşari, verdeaţă ... o sumedenie de operaţii care cer timp şi efort. Azi vine rândul peştelui.
Cum vom găti peste 20 de ani? Cum va arăta bucătăria viitorului? Vom mai sta în bucătărie aşa de mult timp pentru a prepara felurile de mâncare? Dar cine va mai avea nevoie de vase pentru gătit? Mintea omului nu are odihnă şi mereu pune la punct invenţii uimitoare.
Cu maşina de gătit imaginată de Electrolux va fi suficient să apeşi cu palma pentru a crea spaţiul necesar în care să pregăteşti o ciorbă, o tocană. Aceeaşi companie, cunoscută în lume pentru inovaţiile sale în domeniul aparaturii electrocasnice, a prezentat conceptul numit "Inima casei" anul trecut la expoziţia DesignBoost organizată la Stockholm. Deşi nu are intenţia să lanseze curând un astfel de produs pe piaţă, compania crede că aceste aparate ar putea fi disponibile peste circa 40 de ani. Cam mult de aşteptat!
Se spune că bărbaţii sunt cei mai buni bucătari. Viitorul va decide dacă nu cumva robotul va fi cel mai bun bucătar. După roboţii care dansează, fac curăţenie şi chiar percep sentimentele oamenilor, japonezii au inventat robotul care face clătite. Robotul prezentat la Tokyo a uimit pe toată lumea cu priceperea sa de a prepara clătitele tradiţionale japoneze. A dovedit că e capabil să se descurce aproape singur, lucrând cot la cot cu oamenii la bucătărie. El amestecă ingredientele, toarnă aluatul în porţii egale pe o plită încinsă, întoarce clătitele şi, când sunt rumenite exact cât trebuie, le aşază pe o farfurie şi le serveşte. Imprimarea 3D ar putea fi o altă opţiune, dar te aştept şi cu viziunea proprie despre viitorul bucătăriei.
Poftă bună!
Liliana Iacob
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu cum vezi problema asta?