16 septembrie 2008

Provocările web-ului

Web-ul este o platformă extraordinară pentru inovaţie, dar avem în faţă un număr de provocări pentru a-l face mai util, în special pentru oamenii din comunităţile slab deservite.

Asta spune Sir Tim Berners-Lee, care a lansat o fundaţie pentru un web mai liber, mai accesibil oamenilor de pe tot globul şi mai puternic. Fundaţia va dezvolta noi tehnologii web şi va promova web-ul acolo unde încă nu a pătruns: în ţările lumii a treia. Berners-Lee este considerat părintele web-ului din vremea când lucra la CERN.

Pentru cine îşi citeşte dimineaţa ştirile pe internet, trimite mesaje, vede filme, face cumpărături ori îşi conduce afacerile de la distanţă cu ajutorul computerului, beneficiile sunt cunoscute. Dar chiar şi noi vrem un web mai rapid, mai ieftin, mai sigur, fără spam, mai bogat în conţinuturi de calitate şi mai inteligent. Aşteptăm web 3.0.

Tu cum îţi imaginezi web-ul peste 10 ani? Ce beneficii suplimentare crezi că va aduce?

Un comentariu:

  1. Webul va fi (de fapt deja este) o entitate. In 10 ani va fi omniprezent si omniscient.Eu vad webul ca pe o varianta moderna a bibliotecii din Alexandria.

    RăspundețiȘtergere

Tu cum vezi problema asta?