30 noiembrie 2015

Energia verde este esențială!

După o pauză de câteva luni, reiau postările cu un anunț foarte important. Se lansează cel mai mare fond dedicat energiilor curate: Breakthrough Energy Coalition. În spatele lui sunt mai multe nume mari, printre care Bill Gates, Jeff Bezos, Richard Branson sau Mark Zuckerberg. Anunțul a fost făcut tocmai acum, deoarece la Paris are loc summitul dedicat schimbărilor climatice.
Scopul fondului este de a stimula inovația în generarea de electricitate, transporturi, eficiența sistemelor energetice și în alte direcții. Bill Gates explică de ce este atât de important să ne concentrăm pe obținerea de energie ieftină prin mijloace nepoluante:



Noi, la Colegiul Național Petru Rareș, facem pași în direcția energiilor sustenabile prin premiul caștigat anul acesta (Zayed Future Energy Prize). Acum suntem în etapa implementării proiectului cu care am câștigat premiul acordat în Emiratele Arabe Unite. Ameliorăm izolația uneia dintre clădiri, montăm panouri fotovoltaice, instalăm robinete economice ș.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu cum vezi problema asta?