1 iulie 2015

Tratamentul fără bătaie de cap

Multe boli sunt curabile sau pot fi menținute sub control, dar cu o condiție: tratamentul să fie luat fără abatere de la doza și frecvența prescrise de medic. Din nefericire, mulți pacienți nu reușesc să fie atât de disciplinați, astfel că boala se agravează, iar costurile ulterioare cu tratamentul cresc.

După cum am mai spus în numeroase rânduri, medicina face progrese pe mai multe planuri. Recent a fost anunțat un dispozitiv sub forma unui microchip ce conține mai multe doze de medicament care se introduce în corp, iar acolo eliberează în mod controlat substanța vindecătoare direct în corpul bolnavului. Nu mai e nevoie să-ți aduci aminte că ai de luat pastila sau să te trezești din somn pentru a urma tratamentul. În funcție de dozele necesare, un astfel de dispozitiv poate fi activ chiar mai mulți ani. În prezent se desfășoară teste clinice pe oameni, așa că e de așteptat în scurt timp intrarea dispozitivului în panoplia noutăților medicale revoluționare.

Pe viitor se preconizează că astfel de dispozitive vor conține și senzori capabili să diagnosticheze boli și să elibere multiple tipuri de medicamente, în funcție de evoluția stării pacientului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu cum vezi problema asta?