3 ianuarie 2010

Încă o noutate pe blog

Am introdus o categorie nouă de unelte: Software deştept. În coloana din dreapta găseşti un panou cu linkuri către aplicaţii software care te pot ajuta să-ţi protejezi computerul şi să-ţi măreşti eficienţa în munca digitală.

Am ales deocamdată doar 4 aplicaţii, toate de calitate, gratuite şi toate utilizate de mine de mai multă vreme. Despre Hyperwords am mai vorbit pe blog; OpenOffice este o suită de aplicaţii de birou (editare de text, calcul tabelar ş.a.), compatibile cu aplicaţiile MS Office. Celelalte două sunt aplicaţii pentru securitate. Linkurile duc direct la paginile de download.

Recomandarea mea este să instalezi cele două utilitare de securitate, asta dacă nu ai deja unele similare de care să fii mulţumit. Ai şi alte sugestii de software care să corespundă criteriilor amintite mai sus?

4 comentarii:

  1. Foarte interesant... Mă voi documenta şi voi reveni cu propuneri. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bootvis - Bootvis este un program ce se poate descărca gratuit, pentru optimizarea şi creşterea timpului de startup al sistemului de operare Windows.

    http://download.chip.eu/ro/download_ro_78359.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Îl foloseşti? De cât timp şi cu ce efecte? Dacă tu crezi că merită, atunci o să-l descarc şi eu să văd ce ştie să facă şi, după ce mă conving de valoarea lui, o să apară la Software deştept.

    Mulţumesc de sugestie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, îl folosesc iar efectele sunt sesizabile... Acest program ajută foarte bine timpul de boot al Windowsului şi contribuie mărindu-i viteza... Îl folosesc de aproape 2 ani şi garantez pentru acesta... Cred că merită încercat şi folosit. Cred că ajută în special calculatoarele cu reacţie mai mică de răspuns dar nu strică nici celor noi - personal, am un calculator destul de bun şi totuşi efectele sunt surprinzătoare.

    Las aici şi paşii care trebuie urmaţi:

    1. Download-ează şi instalează;
    2. Porneşte programul;
    3. Selectează Trace;
    4. Selectează Next Boot and Driver Delays;
    5. O fereastră Trace Repetitions va apărea - selectează Ok şi Reboot (reboot=restart);
    6. După reboot, BootVis se va deschide automat, va analiza şi va înregistra procesul de boot al sistemului. Când este gata, în meniu, dute la Trace şi selectează Optimize System;
    7. Reboot;
    8. După ce s-a restartat computer-ul tău aşteapta până vezi că apare fereatra Optimizing System. Aşteaptă ca procesul să fie complet;
    9. Bucură-te de viteza sistemului tău ;-)

    RăspundețiȘtergere

Tu cum vezi problema asta?