1 ianuarie 2010

Participă la revoluţie (1)

Vorbesc de revoluţia tehnologică. Adică despre viitorul tău şi al nostru. Fiindcă (r)evoluţia tehnologică pare a fi inevitabilă, cel puţin dacă nu suntem opriţi de vreun cataclism, şi tu poţi să iei parte fie venind cu noutăţi (ca cercetător, programator, inginer etc.), fie stând de veghe ca efectele revoluţiei să nu ne dăuneze.

Vom vorbi despre carierele cele mai promiţătoare, despre modalităţile creative şi despre căile concrete prin care poţi participa, acum sau în viitor. Ce alte aspecte ai dori să abordeze acest miniserial? Unde te vezi peste 10 sau 20 de ani sub aspect profesional? Cum se pregăteşte organizaţia ta să întâmpine viitorul?

3 comentarii:

  1. Propunerea mea pentru "Participă la revoluţie (2)" ar fi să faceţi un top al meseriilor care par a avea un viitor peste 10-20 de ani şi care vor fi cele mai utile erei în care trăim...

    Peste 20 de ani, mă văd un doctor de succes care va face operaţii pentru înlocuirea unor membre sau organe.

    Cât despre organizaţia mea, adică grupul de medici din toată lumea, cred că vom vom lupta încă pentru combaterea bolilor, care ar putea fi ori mai puţin grave, ori mult mai dezvoltate. Ce părere aveţi domnule profesor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intenţionez să scriu despre profesiile viitorului, dar nu ştiu în ce măsură o să pot face un clasament/top, fiindcă viitorul este... imposibil de cunoscut cu asemenea precizie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord... Dar ar trebui să încercaţi să faceţi o previziune... S-ar putea să meargă ;).. Aştept cu nerăbdare articolul... Mai ales că n-o să mai am aşa mult timp de petrecut pe "net", acum că tot începe şcoala.

    RăspundețiȘtergere

Tu cum vezi problema asta?